Amor responsable, una necessitat

2017-07-01

Cada any milers de gossos i gats acaben en refugis per a animals a causa que ja no són estimats. Desafortunadament hi ha més gossos i gats que llars per a ells. Que la nostra mascota tingui ventrades només empitjora el problema.

En esterilitzar a la nostra mascota estem sent propietaris responsables i estem ajudant a evitar la sobre població. A més, l'esterilització redueix les possibilitats que les nostres mascotes desenvolupin determinats problemes mèdics, com ara el càncer. Com a conseqüència els allargarem la vida.

L'afirmació que les femelles han de criar almenys una vegada és una falsedat. Estem parlant de processos hormonals i químics, de manera que si estan castrades no tindran cap necessitat de reproduir-se, i per tant tampoc tindran embarassos psicològics ni estrès o ansietat estacional. La "crida de la maternitat" en les femelles desapareix per complet (juntament amb tots els problemes que comporta) amb l'OVH.

No engreixa? Un animal que s'alimenta de forma inadequada s'engreixarà, operat o no, per tant en tots dos casos hem de tenir la mateixa precaució en controlar el seu menjar i en facilitar que faci l'exercici físic adequat per a estar sa. Si l'animal que serà operat ja té tendència a engreixar-, el nostre veterinari de confiança ens donarà les instruccions precises per a evitar-ho; només hem de seguir-les. És important no posposar l'esterilització, parlem amb el nostre veterinari de confiança perquè ens respongui a totes les nostres preguntes.


Posted by Centre veterinari Les Torres