Per què esterilitzar la meva mascota?

2021-04-08
En esterilitzar a les mascotes estem sent propietaris responsables i estem ajudant a evitar la sobre població. A més, l'esterilització redueix les possibilitats que les nostres mascotes desenvolupin determinats problemes mèdics, com és el càncer. Com a conseqüència, en esterilitzar a la teva mascota assegurarem una millor salut i qualitat de vida. 

Cada any milers de gossos i gats acaben en refugis per a animals a causa que ja no són estimats. Desafortunadament hi ha més gos i gats que llars per a ells. Que la nostra mascota tingui ventrades només empitjora el problema.

Aquí t'exposem algunes creences dels propietaris sobre l'esterilització dels gossos i els gats, i t'expliquem una a una per què no són certes. 

GRANS ERRORS

Les femelles han de criar almenys un cop 
No. Aquesta afirmació és una falsedat. Estem parlant de processos hormonals i químics, de manera que si estan castrades, no tindran cap necessitat de reproduir-se, i per tant tampoc tindran embarassos psicològics ni estrès o ansietat estacional. La "crida de la maternitat" en les femelles desapareix per complet (juntament amb tots els problemes que comporta) amb l'OVH.


No s'engreixa?
Un animal que s'alimenta de forma inadequada s'engreixarà, operat o no, per tant en tots dos casos hem de tenir la mateixa precaució en controlar el seu menjar i en facilitar que faci l'exercici físic adequat per a estar sa. Si l'animal que serà operat ja té tendència a engreixar-, el nostre veterinari de confiança ens donarà les instruccions precises per a evitar-ho; només hem de seguir-les.

Em fa molta pena operar-ho

Ningú vol que la seva mascota pateixi. Per tant, en comptes de posposar l'esterilització, parlem amb el nostre veterinari de confiança perquè ens respongui a totes les nostres preguntes. L'única forma en què aquesta sensació ens passarà és sabent que les mesures analgèsiques, fan que la nostra mascota no senti cap dolor. Fer proves preanestèsiques ajudaran al veterinari a plantejar el major tipus d'anestèsia i analgèsia per a la nostra mascota.

Tenim dret a privar-los del que els ha donat la Natura?
Depende. Ante el derecho natural de una hembra a reproducirse está el derecho de la camada entera a no poder ser atendida y tener una vida digna. No humanicemos a nuestras mascotas. Ellos se reproducen por instinto, que viene dado por los ciclos hormonales. No sienten la necesidad de ser madres ni padres.

És que em fa molta il·lusió assistir a un naixement
Asistir al nacimiento de la vida es desde luego un hecho maravilloso, que en el caso de los niños además les enseña a respetar y a cuidar a los animales. Un bebé animal recién nacido es frágil y hermoso, y despierta la compasión. Pero tras el nacimiento de la camada, debemos tomar la decisión de dar a los cachorros a nuestros conocidos y, en caso de no encontrar un propietario para cada uno, finalmente no tendrás más remedio que dejarlo en una protectora.

Si quieres vivir en casa la experiencia de tener un cachorro, te invitamos a acudir a una protectora donde hay muchísimos gatitos y perritos que buscan una familia. Será una experiencia doblemente hermosa: la nueva vida que das al cachorro y la alegría de tener un pequeño peludo en casa. Nosotros te asesoraremos para cuidarlo.


Gràcies als professionals i l'equipament de Centre Veterinari Les Torres, podem garantir una esterilització a la teva mascota a Rubí amb la màxima seguretat i qualitat. No dubtis a trucar-nos si vols que aclarim els teus dubtes.


Portem més de 25 anys cuidant de la salut de la teva mascota. Vine a la nostra clínica veterinària a Rubí o truca'ns al número de telèfon 935.883.002.