Té cura de la teva mascota per passar un bon estiu

2019-06-26

Durant els mesos d'estiu la teva mascota té unes necessitats específiques que has d'atendre, com protegir-dels paràsits o de les altes temperatures. Al Centre Veterinari Les Torres sabem que la prevenció de la leishmania i dels paràsits en els animals de companyia és important, tant com tenir tota la documentació en regla si viatgeu fora junts.

La prevenció dels paràsits en la teva mascota

Estigues alerta i aplica les cures necessàries davant el risc de picades a l'estiu. Les elevades temperatures aviven l'activitat dels insectes portadors de malalties greus. Parlem, per exemple, de l'ehrlíquia, transmesa per la picada de paparra, i que també pot afectar persones. 

Recorda que hi ha repel·lents per lluitar contra els paràsits, molt necessari si pretens viatjar amb la teva mascota. T'aconsellem collarets, pipetes o pastilles que t'ajudaran a desparasitar al teu animal de companyia.

Compte amb la leishmaniosi canina 

La nostra atenció s'ha de centrar igualment en la leishmaniosi, una malaltia que afecta greument als òrgans de gossos i gats que són contagiats i que pot conduir a la mort del teu fidel amic. Els nostres professionals s'encarregaran de realitzar un test complet a la teva mascota per elaborar un diagnòstic i t'ajudarem a prevenir la leishmània. En cas que el test resulti positiu, iniciarem el tractament adequat i et proporcionarem tots els consells necessaris per a la seva correcta cura i alimentació per a proporcionar-li una millor qualitat de vida.

Tot a punt per viatjar amb la teva mascota

Portar la documentació al dia és fonamental abans de viatjar amb la teva mascota. Si el teu lloc de vacances no és a Catalunya, has de saber que necessitaràs vacunar la teva mascota de la ràbia obligatòriament i si vols més protecció, també l'heptavalent, obligatòries en altres regions. Tampoc has de descuidar la seva identificació amb microxip i placa. És en aquesta època de l'any quan es produeixen més robatoris i pèrdues de mascotes. Els nostres professionals t'ajudaran també amb l'obtenció del passaport en el cas que passis les teves vacances fora d'Espanya.

Recomanacions amb la calor extrema

Debes tener en cuenta que la exposición prolongada al sol puede ser perjudicial para tu mascota. Especialmente, si se trata de las horas del día en las que los rayos ultravioleta actúan con más potencia. Por eso es importante evitar los paseos en horas de máximo calor, también en la ciudad porque el asfalto caliente daña sus patitas. Además, elude los espacios poco ventilados y aumenta su dosis de agua y sus baños. Un buen truco para que no pase demasiado calor es refrescar su pelaje de manera habitual. También debes procurar reducir su dosis de alimentos en estos meses tan calurosos.

Vine a visitar-nos al nostre centre veterinari de Rubí i t'ajudarem a donar-li un estiu feliç i tranquil a la teva mascota.