La higiene bucal en la teva mascota

2019-11-12

La salut del teu animal de companyia també té molt a veure amb l'estat de la seva boca i de la seva dentadura. Presta atenció ja que una higiene bucal diària és clau per reduir l'acumulació de tosca, el mal alè i, encara pitjor, malalties greus que hem de prevenir. 

La neteja bucal a la teva mascota ha d'esdevenir una rutina diària. Igual que raspalles el seu pèl i curtes les seves ungles, no has de descuidar aquesta part del seu cos, ja que el seu abandonament podria desembocar en conseqüències no desitjables. No es tracta simplement d'una qüestió estètica o relacionada amb l'olor, ja coneixes l'halitosi, sinó d'evitar que la salut del teu gos o gat es vegi perjudicada. 

Els problemes van des de pèrdua de peces dentals fins gingivitis (infecció reversible de les genives), passant per patologies més greus relacionades amb problemes renals i cardíacs. Si vols evitar qualsevol d'aquestes afeccions, has de conèixer alguns consells per cuidar la seva dentadura diàriament.

Com tenir cura de la salut bucodental del teu gos i del teu gat?

Fes-te amb un raspall especial per a ell. També hi ha dentifricis ideats per als animals de companyia. Fins i tot n'hi ha en format esprai per a aquelles mascotes que es mostren reticents a suportar el moviment típic del raspallat durant uns minuts. Amb aquest mètode el teu gos passarà la seva llengua per les dents, eliminant la brutícia. Així de senzill.

A més, pots valer-te d'ossos comestibles pensats per a aquest fi, ja que ajuden a aconseguir una dentadura sanejada mentre juga. Premia'l amb un.

A més de la neteja diària de les dents, recomanem encaridament visitar-nos un parell de cops l'any per avaluar l'estat tant de les peces dentals, com de les genives i de la mucosa de la cavitat oral. Això ens permetrà detectar molt aviat l'existència d'algun problema i podrem posar-li solució.

Quan acudir al veterinari per fer una higiene bucal a la teva mascota?

Com experts veterinaris a Rubí, sabem que en moltes ocasions no es presta l'atenció necessària i diària a la salut bucodental de la nostra mascota. Amb el pas del temps, aquest descuit es transforma en acumulació de tosca. Aquestes plaques, situades especialment en els ullals i en els molars de la geniva superior, s'han d'eliminar. No obstant això, és difícil aconseguir-modificant la seva dieta o començant a raspallar les seves dents.

En aquest cas, serà necessària una intervenció que has de deixar en mans d'especialistes. Acudeix a la nostra clínica veterinària de Rubí per realitzar un servei d'higiene bucal a la teva mascota perquè serà imprescindible per netejar i polir les seves dents sense danyar l'esmalt. La tecnologia d'última generació, com és el cas dels aparells d'ultrasons utilitzats en el centre veterinari de Rubí Les Torres, fa possible l'èxit d'aquestes neteges.

El resultat és espectacular, ja que es retira tota la placa i ens permet veure unes dents blanques i magnífics. Com podem fer-ho? Perquè treballem amb anestèsia general i no amb sedació. Això ens permet treballar en tota la superfície de les dents, els de davant i els de darrere, per fora i per dins, i sense els sobresalts que poden aparèixer quan l'animal està sol sedat i, gràcies que està intubat, res de l'aigua que utilitzem pot passar al seu sistema respiratori, evitant així la pneumònia per aspiració o la deglució desviada, de pronòstic molt greu. A més, treballem amb medicaments molt especialitzats en el control del dolor, de manera que l'animal es desperta més assossegat.

Polir les dents del teu gos o gat per frenar la tosca

El següent pas després de realitzar la neteja bucal és el polit de les peces dentals. Més enllà de ser un aspecte estètic, és útil perquè la neteja dóna lloc a ratllades a les dents i és en aquests diminuts espais en què la tosca va trobant acomodament. Per tant, anivellar la superfície de cada peça és clau per retardar, en la mesura del possible, l'aparició de la tosca.

Recorda que per a tenir cura de la salut de la teva mascota també has de prestar atenció a l'estat de la seva boca. En el nostre centre Veterinari de Rubí Les Torres ajudem al teu animal de companyia a tenir una dentadura forta i sana, i prevenir malalties. T'oferim el nostre tractament d'higiene bucal per a gossos i gats, i el nostre assessorament permanent.

Vine a visitar-nos o truca'ns al telèfon 935 883 002 per a demanar cita. Estarem encantats de rebre't.