L'edat geriàtrica en les nostres mascotes

2018-10-31

Envellir, tant en humans com en animals de companyia, és un procés biològic natural. Un cop entrat en el període denominat geriàtric, la disminució de certes capacitats funcionals s'incrementa notablement així com la possibilitat d'arribar a la mortalitat. Tot i que a ningú ens agrada pensar que la nostra mascota s'està fent gran, però és una cosa que com més aviat acceptem, abans podrem oferir-li una millor qualitat de vida.

  Hi ha certes generalitats que podem observar en les nostres mascotes quan entren en aquesta fase:
 • Pèrdua de força i agilitat
 • Pèrdua de velocitat i resistència
 • Disminució del metabolisme i activitat sexual
 • Pèrdua de la visió i oïda
 • Disminució massa òssia
 • Pèrdua de dents
 • Problemes amb la pell

Una revisió geriàtrica preventiva al nostre centre veterinari de Rubí Les Torres afavorirà la seva qualitat de vida durant els anys vinents. 


És igual d'important destacar que l'esperança de vida no és igual entre les races grans i les petites, així com tampoc entre les espècies gossos i gats.

  Exemple d'esperança de vida mitjana:
 • Gossos Races grans de 7/8 anys fins als 9/10 anys
 • Gossos Races petites d'11/12 anys fins als 13/14 anys
 • Gats de 12 a 14 anys (totes les races incloses)

(*) Tot i que aquests valors mitjans que donem des de la nostra clínica veterinària de Rubí, cal destacar que alguns animals poden arribar a assolir valors molt superiors als esmentats, conseqüència d'una bona qualitat de vida (alimentació, cures, clima, etc.).

Per què una consulta de geriatria

Les nostres mascotes a aquestes edats avançades tenen més possibilitats de patir algunes patologies, degeneratives, neoplàsiques i infeccioses, entre les quals podem destacar:

(*) En els gossos:

Diabetis mellitus, patologies de pròstata, obesitat, cardiopaties, malalties degeneratives, cataractes, neoplàsies, patologies dentals, queratoconjuntivitis seca, hipotiroïdisme, urolitiasi, hiperadrenocorticisme, anèmia, incontinència urinària, hepatopaties i insuficiència renal crònica.

(*) En els gats:

Patologies inflamatòries d'intestins, diabetis mellitus, lipidosis hepàtica, insuficiència renal crònica, obesitat, neoplàsies, patologies dentals, hipertiroïdisme, urolitiasi, anèmia, hepatopaties, cardiopaties.

Què ha d'incloure una consulta de geriatria

Una visita especialitzada amb un complet i sistemàtic examen físic, una analítica completa, i, dues radiografies, una del tòrax i una altra de l'abdomen (en alguns casos el professional veterinari pot aconsellar realitzar un electrocardiograma). Amb tota la informació obtinguda, a Les Torres Centre veterinari de Rubí t'informem per adequar certes pautes a la teva mascota, que de ben segur permetran reduir l'avanç de certes patologies i millorar la seva qualitat de vida durant els següents anys de vida.


Portem més de 25 anys cuidant de la salut de la teva mascota. Vine a la nostra clínica veterinària a Rubí o truca'ns al número de telèfon 935 883 002.