Sistemes d'identificació per al teu gos o el teu gat

2017-02-28

La identificació dels gossos i els gats és obligatòria a Catalunya. Gràcies al registre de les mascotes mitjançant microxip a l'AIAC (l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia pertanyent al Col·legi de Veterinaris de Catalunya), ara resulta molt més senzill recuperar els animals perduts.

Com pots identificar la teva mascota?

Identificar a la teva mascota és molt senzill. Simplement has de venir al centre veterinari de Rubí i li implantarem un microxip subcutani a la zona superior del coll. Crearem una fitxa relacionada amb el xip de la mascota i apuntarem totes les dades del propietari. A partir d'aquest moment, el xip d'identificar al teu gos o gat amb tu, i formaràs part d'una base de dades que us relacionarà de per vida.

Aquest sistema permet trobar molt fàcilment al propietari i localitzar-li en cas de pèrdua mitjançant la lectura del xip. De manera que si canvien les teves dades de contacte, hauràs d'avisar per modificar-los en el registre.

Recorda també que si has adoptat al teu gos o gat en una protectora, el xip tindrà les teves dades recollides en el moment de l'adopció. Quan portis a la teva mascota ho comprovarem i els actualitzarem en cas necessari.

Identificar al teu gos o gat t'ajudarà a localitzar-s'hi es perd o s'escapa

Xapes identificatives per a gossos o gats

A més d'identificar a la teva mascota amb un microxip, t'aconsellem penjar una xapa identificativa de metall al collar o l'arnès. A la xapa t'aconsellem posar el nom de la teva mascota i un o dos números de telèfon de contacte. D'aquesta manera, si algú li troba podrà parlar de seguida i ajudar-lo perquè torni a casa sa.

Què has de fer si perds a la teva mascota?

La pèrdua d'una mascota és un moment de molt estrès i angoixa. Et donem alguns consells de com has de procedir si en algun moment et passa, ja que és habitual quedar-se a blanc i no saber com actuar.

El primer que has de fer és denunciar la pèrdua de la mascota a la comissaria de policia més propera. Després has de trucar al telèfon del registre d'animals de la comunitat autònoma a la qual pertanys per notificar la pèrdua. El telèfon està en la targeta que se't lliura després d'identificar al teu gos o gat. Però si no el tens a mà o no ho recordes, només has de trucar al teu veterinari i et proporcionarem el telèfon de contacte del registre.

El més habitual és que algú trobi a la teva mascota i la porti a comissaria, a un veterinari proper o a una protectora d'animals perquè la identifiquin i avisin al seu propietari. Així que si el teu pelut o peluda té xip i/o xapa, no tindràs res a témer!

Si necessites més informació, pots trucar-nos al 935 883 002 i t'atendrem de seguida.


Posted by Centre veterinari Les Torres